Talentencampus - Business plaza, Oss
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Talentencampus - Business plaza
Oss

“Combinatie van Werken school en Well-being”

  • Architect Povce Timmermans
  • Categorie Kantoorpand
  • Locatie Oss
  • Bouwjaar februari, 2016

Talentencampus – Sibeliuspark is een ambitieus plan gelegen aan weerszijden van de Dr. Saal van Zwanenbergsingel in Oss. Het behelst enerzijds een Talentencampus waar de verbinding wordt gelegd tussen overheid, ondernemers, onderwijs en sport. Op de Talentencampus leren de deelnemers leren, werken en ondernemen en kan gebruik worden gemaakt van uitgebreide sportfaciliteiten. Anderzijds krijgt het Sibeliuspark een verbindende structuur met een nieuw routenetwerk van doorgaande fiets- en wandelpaden. Daarnaast worden er ook nieuwe publieksfuncties en woningen aan het Sibeliuspark gekoppeld.


De Eerste Fase bestaat uit een well-beingplaza, central plaza, businessplaza inclusief een vergader/horecafaciliteit (totaal 17.452 m2 bvo). De overige fasen bestaan uit een health & care plaza en een retail & technoplaza (totaal 13.100 m2) en 194 woningen vrije-sector, 74 woningen sociale woningbouw. De start van de bouwwerkzaamheden hebben geplaatsvonden waarbij de oplevering van de eerste gebouwen medio 2015 naar verwachting zullen plaatsvinden.
De ontwerpwerkzaamheden van ons bureau betreffen de businessplaza met een bruto vloeroppervlakte van 7.500 m2. Dit gebouw vormt het nieuwe front van het voetbalstadion van FC Oss. Na voltooiing zal deze uitbreiding één geheel gaan vormen met het stadion.
Het programma dat hierin gerealiseerd wordt zijn enerzijds uitgebreide sportfaciliteiten in de vorm van een drievlaks sporthal met tribune, fitnessruimten, fysioruimten, en een zwembad inclusief was- en kleedvoorzieningen voor deze functies. Daarnaast worden ook nieuwe was- en kleedruimten voor het voetbalstadion gerealiseerd . Voorts is in deze nieuwbouw opgenomen een winkelfunctie, kantoren, vergaderfaciliteit en een restaurant met grandcafé en foyer. Deze horecavoorzieningen bieden rechtstreeks uitzicht op de sporthal, het zwembad en het voetbalveld en zijn gesitueerd nabij de entree van het gebouw. De kracht van het ontwerp ligt in de gekozen situering van de ruiten/functies waardoor het multifucntioneel te gebruiken is. Zo ligt de sporthal in het hart van het gebouw en kan als zodanig ook multifuntioneel worden ingezet voor enerzijds de sporten en anderzijds grote evenementen, beurzen, etcetera.


In de achitectuur is gekozen de dynamiek van het sporten in de gevelexpressie tot uitdrukking te laten komen. Aan beide zijden van de gesloten sporthal is veel transparantie waardoor alle activiteiten goed zichtbaar zijn van buitenaf. De markante belijning van de aanzet van de nieuwbouw worden over de transparantie uiteinden horizontaal ingezet waarbij een duidelijk verticaal meanderen vorm de overgang vormt ter plaatse van de sporthal van de ander zijnde van het gebouw. Deze vormexpressie wordt daarmee gebruikt om geleding aan het gebouw te geven en de diverse functie met elkaar te verbinden. 

Naar aanleiding van dit project geïnteresseerd geraakt? Neem contact op.

Wij adviseren u graag.